søndag den 24. oktober 2010

Clara friis pære med sprød dej, porter og limeparfait

Opskriften er fra 'Kocherier' af Jesper og Michael Koch.


Limeparfait:

1½ dl piskefløde

1½ dl cremefraiche 38%

2 limefrugter

100 g dansk honning

5 æggeblommer


Pærer:

4 Clara friis pærer

saft og skal af 1 vasket citron

3 porter øl

200 g dansk honning

30 g usaltet smør (her saltet)


Sprød dej:

200 g hvedemel

200 g kartoffelmel

2 spsk nøddeolie (her valnød)

30 g sukker

3 dl iskoldt vand


6 dl vindruekerneolie til friture


Limeparfait

Fløde og cremefraiche røres dammen og piskes næsten stift. (Husk at vaske piskerne af, de skal bruges igen). Limefrugterne skylles, skallen rives og saften presses. I en gryde kommes limeskal, saft og honning og koges op. Væsken tages fra varmen. Æggeblommerne kommes i en skål og tilsættes under omrøring den kogende lime-honning masse. Dette piskes til det er hvidt, skummende og koldt (ca 5 min). Pisk videre til massen er helt hvid og luftig. Vend forsigtigt fløde/cremefraiche-massen over i æggemassen. Hæld parfaitmassen i små forme og frys i minimum 1 time.


Pærerne

Pærerne skrælles (stilken skal blive på) og kernehusene fjernes nedefra med en teske eller kernehusudstikker. Citronen presses over i en gryde og tilsættes porter, honning og pærer. Der lægges låg på og gryden småkoger i ca 15 minutter. Gryden tages af varmen og pærerene trækker i den varmelage i 30 minutter. Herefter tages pærerne op og afdryppes på køkkenpapir. Lagen reduceres kraftigt til der er ca 3 del tilbage (sauceagtig konsistens). Saucen tages af varmen.


Sprød dej

Alle ingredienserne røres sammen til en tyk dej.


ANRETNING.

Olien sættes over i en gryde til den er varm. Pærerne dyppes i dejen og friteres i olien. Sørg for at vælge en gryde med en høj kant, da olien vil bruse meget når der kommer noget koldt i. Når pærerne er gyldne, tages de op og sættes i en ovnfast fad, og sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10 minutter. Saucen varmes op og smørret røres i. Parfait'en tages ud fra frost og med lidt varme vand løsnes den fra formen. Parfait'en anrettes på tallerkenen og sauce3n hældes over. Pærerne tages ud af ovnen og kommes på tallerkenen.

Note: grunden til at den friterede pære ikke 'boblede op' blev som på billedet i bogen er at opskriften lyder på iskoldt vand. Dejen skulle først røres sammen i sidste sekund, så dejen var kold og ville reagere voldsommere i den varme olie end en dej ved stuetemperatur. Så ved vi der og det er jo det spændende ved 'learning by doing' :-)

4 kommentarer:

 1. Hold op hvor ser det dog bare mums ud !!!!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Tusind tak Marianne :-)

  Note: grunden til at den friterede pære ikke 'boblede op' blev som på billedet i bogen er at opskriften lyder på iskoldt vand. Dejen skulle først røres sammen i sidste sekund, så dejen var kold og ville reagere voldsommere i den varme olie end en dej ved stuetemperatur. Så ved vi der og det er jo det spændende ved 'learning by doing' :-)

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 4. Hej,

  Jag jobbar för sajten FindeOpskrifter.dk och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogstoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Madblogstoppen på FindeOpskrifter.dk - http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogstoppen!

  Vänlig hälsning,

  Senka
  senka@findeopskrifter.dk

  SvarSlet