8 kastanjer
saft af ½ citron
1 tsk valnøddeolie
1 kg rå græskar (vægt med skræl)
3 fed hvidløg
2-3 dl demi-glace
¼ l piskefløde
salt og peber
vintertrøffel
Skær kastanjerne i meget tynde skiver og mariner dem i min. 10 minutter med citron, valnøddeolie og lidt salt og peber.
Skræl græskarret og rens det for kerner. Skær græskarkøddet i store stykker (ca. 10x10 cm) og læg dem på et styrt stykke stanniol. Læg de pillede hvidløgsfed ved og drys med salt og peber. Luk stanniolen til, men lad der være lidt luft inden i pakken. Bag pakken ved 1690 grader i 40-60 minutter til græskarret er helt mørt.
Hæld græskar og hvidløg i en blender sammen med demi-glace og fløde. Blend suppen helt fint og smag til med salt og peber – juster evt. konsistensen med lidt vand eller yderligere demi-glace.
Varm suppen forsigtigt op.
Anret suppen med de marinerede kastanjeskiver, tynde skiver trøffel og et par dråber demi-glace på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar